Flytningar

— Jämförelse av mediciner mot svampinfektioner och bakteriella problem i slidan —


Diflucan

Flagyl

Nirena
Om innehållet
Receptbelagt:
Aktiv substans:
Bolag:
Form:
 
Ja 
Fluconazole 
Pfizer 
150 mg/tab 
 
Ja 
Metronidazole 
Almus 
400 mg/tab 
 
Nej 
Lactobacillus 
DS laboratories 
Gel 
Om behandlingen
Mot Svampinfektioner:
Mot Bakteriella slidinfektioner:
Mot illaluktande flytningar:
Botar svampinfektion hos män:
Applicering:
Minskar (svamp)smittorisk:
Snabbast förväntat resultat:
Behandlingsmetod:
 
Ja
Nej
Ja
Ja
1 Tablett
Ja
1-2 dagar
Oral
 
Nej
Ja
Ja
Nej
Tablett
Nej
ca 5 dagar
Oral
 
Förebygger
Förebygger
Ja
Nej
Gel/tvål
Ja
Förebygger
Vaginal/topisk
Köp information
Pris per förp:
 
495 kr/1 tablett
 
615kr/21 tab
 
329kr kr/120 ml.

Jämförelse av medicin/hjälpmedel mot svampinfektioner, flytningar/klåda i underlivet:
Diflucan – Flagyl – Nirena

Diflucan (Fluconazole)
Difluclan är en receptbelagd medicin som tas i en dos vid ett tillfälle. En dos på 150 mg av medicinen (Fluconazole) hjälper oftast för att bota en vaginal svampinfektion som ofta orsakar klåda, flytningar och svidande slemhinnor. Du kan förvänta dig resultat på ett par dagar efter att du intagit läkemedlet. Ofta är svampinfektioner återkommande varför det kan vara smart med en extra dos Diflucan för att följa upp den intiala behandlingen.

Flagyl (Metronidazole)
Flagyl är en antibiotika som snabbt dödar bakterier som orsakar s.k vagnios. En behandlingsperiod med Flagyl pågår ca 7 dagar med intag av 2 tabl./dag (800 mg). Medicinen dödar bakterierna och tar helt bort flytningar och övriga symtom som orsakats av vaginosen. Flagyl är rätt val för dig som har bakteriell infektion i slidan.

Nirena
Nirena är en särskilt framtagen underlivstvål utan läkemdelsklassning. Nirena återställer slidans naturliga bakteriebalans och normaliserar p-h värdet i slidan. Nirena innehåller naturliga ingredienser som verkar antibakteriellt. Tvålen hjälper dig att skonsamt behålla normalt PH i slidan och därmed hålla dig fräsch samt minska illaluktande dofter från underlivet.


 
Flytningar och sekret är ett av tecknen på att ägglossning närmar sig. I samband med ägglossning blir ofta flytningar större. Under normala omständigheter är flytningar en vitaktig eller klar vätska med något seg konsistens. De är vanligtvis är inte särskilt rikliga.

Flytningar kan förändras
Runt själva ägglossningen kan utseende och konsistens ändras en aning. Flytningar och sekret kan anta ett utseende som liknar okokt äggvita. Sekretet är genomskinligt, halt, segt och kan anta en gulvit ton. Flytningar av denna typ är väldigt elastiskt och kan sträckas ut flera centimeter mellan fingrarna. Sekret eller flytningar av denna sort är ett tecken på att du befinner dig i en väldigt fertil period.

Efter ägglossning avtar flytningar i riklighet och frekvens och återgår till den vanliga färgen eller kan anta en vitaktig färgton. För en del kvinnor kan de bli lite gulaktiga strax innan mensen kommer.

Det kan finnas skillnader mellan kvinna till kvinna när det gäller flytningar. En del har rikligare flytningar, för andra förekommer de mycket sparsamt. En del kvinnor får inte alltid förändrade sekret eller flytningar i samband med ägglossning. Detta behöver inte vara något tecken på att något är fel eller att ägglossning inte har skett.

När kvinnor är gravida kan det skilja det sig mycket mellan olika individer när det gäller flytningar. En del får flytningar oftare och de kan bli rikligare. Ibland kan det nästan vara besvärande. Andra kvinnor kan ha fortsatt sparsamma flytningar.